Netflix offline kijken

Het is mogelijk om afleveringen van series of films te downloaden van Netflix en ze later offline te kijken. Handig als je op vakantie gaat of een beperkte databundel hebt. Het aanbod is echter wel beperkt, niet alle content van Netflix is te downloaden.

Als je iets kunt downloaden verschijnt er een downloadknop naast de titel van de aflevering in het scherm met details over de titel. Als je daar op klikt, wordt de aflevering gedownloaded en kun je deze later offline bekijken. Ook kun je hem terugvinden in ‘Mijn Downloads’ en eventueel ook weer verwijderen. De beeldkwaliteit is in te stellen bij de instellingen van de app onder ‘Downloads’. Hoge kwaliteit neemt logischerwijs meer opslagruimte in op je telefoon of tablet.

Ondanks het feit dat je niet alle series of films kunt downloaden is het aanbod wel redelijk uitgebreid en ook niet enkel beperkt tot de Netflix-originals. Het werkt op zowel iOS, als Android en is per direct beschikbaar via een update van de app. Binnen de app vind je een aparte sectie met wat je offline kunt bekijken, uiteraard geselecteerd op jouw kijkgedrag en profiel. Als je de app na de update opent word je hier ook op gewezen.