Kleur en lettertype van de ondertiteling aanpassen

In Netflix kun je de kleur en het lettertype van de ondertiteling aanpassen.  Ga in Netflix naar Mijn account in je profiel kun je de ondertiteling aanpassen door te klikken Weergave van ondertitels. Hier kun je het lettertype, de kleur, het kader en de vorm van de letters selecteren.

Qua kleuren kun je kiezen uit donkerblauw, geel, groen, lichtblauw, paars, rood, wit en zwart.  Voor de omlijning van de ondertiteling kun je kiezen uit dezelfde kleuren. Daarnaast kun je ok het lettertype en de vorm van de letters aanpassen. Zo kun je ze bijvoorbeeld een 3D-look geven.

Gele kleur op Smart TV
Op Smart TV’s blijft de ondertiteling soms geel. Dit komt omdat er nog geen ondersteuning voor Netflix was. Vaak wordt dan de kleur gekozen die in de regio gebruikelijk is. Samsung kiest de gebruikelijke kleur voor Korea: geel.

27 thoughts on “Kleur en lettertype van de ondertiteling aanpassen”

 1. ik volg de instructies om de kwaliteit van de ondertiteling aan te passen. Kan het niet vinden ( vind ‘mijn account’ en ook niet ‘ aanpassen’). Vind de kwaliteit hopeloos, veel te klein, te vaag en te laat/ traag. Hopelijk krijg ik een goed advies, anders ga ik het abonnement beëindigen.
  Alvast dank en groet,

  Jacques

 2. Ik heb de instructies gevolgd en de wijzigingen aangebracht in mijn account.
  Op m’n tablet is de ondertiteling wel correct, maar op mijn Smart-tv blijft de kleur geel.
  (Samsung ue46es8000)
  Op m’n pc blijft de kleur ook geel.

 3. Hallo Willem,

  Ik heb de zelfde TV thuis en kamp ook met dit probleem. Heb al van alles uitgeprobeerd zonder resultaat. Als ik de oplossing heb zal ik deze hier post.

  Groet

 4. Hallo, Ik heb een samsung ue55h8000 en kan ook nergens vinden waar ik het lettertype van de ondertiteling kan aanpassen. Volgens de mevrouw van de helpdesk ben ik de eerste die deze vraag stelt. HELP!

 5. wij hebben n samsung plasma en ook wij hebben t probleem met gele ondertiteling
  op mn account staat ie op wit ingesteld
  vreemd heel erg vreemd

 6. Hallo,
  ook ik heb een Samsung ue46es6710 smart tv. Ik ben een enorme fan van Samsung producten maar qua software updates voor bv netflix is het niets waard. afgelopen weekend heb ik in een huurhuisje op een Panasonic tv netflix gekeken, waar wel alles goed voor elkaar Is. Normale ondertitels en een recente update van Netflix. nu weer thuis aan het kijken en mij enorm aan het ergeren dat Samsung de boel niet voor elkaar heeft. Mijn volgende tv gaat in ieder geval geen Samsung meer worden. Ik hoor het graag als iemand wel een oplossing hiervoor heeft!!!

 7. Ik heb een Philips HD TV en kan ook het lettertype en grootte niet aangepast krijgen op mijn TV. Op mijn ipad en tablet kan ik het lettertype wel veranderen, maar mijn TV neemt het niet over.

  Wie weet hou ik dit op kan lossen?

 8. ik ben nu in Frankrijk en nu is me ondertiteling ook in het Frans hoe krijg ik die weer naar het Nederlands? hij staat niet in het lijstje van ondertiteling?

 9. Hier ook hetzelfde probleem, ik denk dat de app op de samsung tv geupdate moet worden (Netflix dus) maar dat kan (volgens mij) niet handmatig. Misschien de app verwijderen en opnieuw installeren??

 10. Is er al een oplossing om die gele ondertiteling bij samsung TV te veranderen in witte letters?
  Ik kamp nog steeds met dit probleem

 11. Weet iemand hoe dit probleem gefixt kan worden? Op mijn Samsung Smart TV UE55ES8000 kan ik alleen maar gele ondertiteling afspelen. Firmware is geupdate en de app is niet te verwijderen van de Smart Hub?

 12. Ook ik kan op mijn LG alles alleen met gele ondertitels kijken. Ook kan ik de functie instellingen oid niet vinden.
  Heb een abbonement met 4 accounts genomen, maar op mijn lg smart tv kan je bij de netflix app alleen maar op 1 account.
  Weet iemand hoe dit veranderd kan worden?

 13. Het probleem is dat Samsung bij de hele oude tv ’s uit 2012 geen enkele ondersteuning biedt voor Netflix. Daarom heeft Samsung gekozen voor de kleur die gebruikelijk is in Korea: geel. Als het goed is bieden ze wel ondersteuning voor nieuwe toestellen. Dat is commercieel aantrekkelijker voor dit bedrijf.

 14. Gedeelde smart is halve smart(tv) Ook op mijn Samsung tv gele ondertiteling terwijl op de laptop en tablet wel alles gewoon wit is….

 15. Ik ben blij met deze reacties, want ik dacht dat ik iets fout deed: heb de Netflix-instellingen op mijn pc ingesteld, en daar krijg ik dan ook witte ondertitels, maar op mijn LG TV blijven ze geel. Heb Netflix ruim een jaar, dus het went, maar ik blijf het raar vinden. Er is recent een update gebeurd, waarna het Netflix-icoon gewijzigd was, maar de gele ondertitels blijven.

 16. Ik overweeg netflix aan te schaffen met het doel de kleur van de ondertiteling aan te kunnen passen.
  Schijnbaar zijn hierbij problemen tot in 2016.
  Hoe is de situatie op dit moment?
  Het betreft een Samsung ue55ks8000 tv

 17. Bij mijn Netflix op mijn mobiel (iphone 6 ), als ik een serie of film aanklik zie ik geen tekst, ik zie alleen een witte balk en ik heb het bij instellingen ingesteld Mr het blijft nog steeds een witte balk

 18. Bij mijn Netflix op mijn mobiel (iphone 6 ), als ik een serie of film aanklik zie ik geen tekst, ik zie alleen een witte balk en ik heb het bij instellingen ingesteld Mr het blijft nog steeds een witte balk. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen????

  1. Als jij hetzelfde als mij hebt gehad, staat er in die balk ook niet ondersteunde audio bij?
   Dan moet je dus iedere x je audio veranderen naar Engels origineel en niet 5.1.. En dat is iedere x als er een nieuwe aflevering afspeeld 🙂

 19. Mensen met kleuren ondertiteling ik heb de oplossing!
  Je moet via je telefoon naar Netflix.com gaan je gegevens invullen en daar kan je het veranderen.
  Als je dat hebt gedaan sluit je Netflix af en start je hem opnieuw op en het probleem is opgelost! Je krijgt je ondertiteling te zien die jij hebt ingesteld en past hem dan ook via je televisie aan!
  Heb gebeld naar Netflix en die hebben me geholpen 🙂

 20. Wat een waardeloos bedrijf is Samsung, als je zelfs in anno 2018, het technisch niet kan realiseren dat je de ondertitels van Netflix, een andere kleur dan geel kan geven. De tv is goed, maar degelijke software maken kunnen ze blijkbaar niet. Wat een afgang voor zo’n bedrijf.

 21. Bij mij op mijn telefoon (iphone 6), is de ondertiteling wit met rood (beetje doorzichtig) daarachter. Weet iemand hoe ik dit kan veranderen. (Veranderen via netflix.com heb ik al geprobeerd en lukt niet).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *