Hoe stel ik Chromecast in

Om Netflix op je televisie te kijken kun je Chromecast aanschaffen. Dit kan al voor 39 euro. Hierna moet je hem aansluiten op je televisie. De Chromecast sluit je aan op je HDMI-aansluiting en aan de Chromecast maak je de stroomkabel vast.

chromecast-aansluiten

Nu is het tijd om je Chromecast in te stellen. Dit kan met een Android- of iOS-telefoon of -tablet, een Mac- of Windows-computer of een Chromebook Pixel. Dit hoef je maar één keer te den en dan is Chromebook voor al je apparaten bereikbaar.

Ga op je device naar https://cast.google.com/chromecast/setup/ en installeer de app / programma. Als het geinstalleerd is gaat je device Chromecast zoeken, chromecast zendt een wifi signaal uit waar je verbinding mee moet maken. Hierna kun je de wifi gegevens instellen zodat Chromecast op je netwerk kan en al je devices erop kunnen.

Hierna kun je vanaf je pc of tablet gaan streamen. Je stuurt dan gegevens van Chrome, Netflix, HBO Go of Youtube naar je televisie en kan ze dan op groot formaat bekijken.

2 thoughts on “Hoe stel ik Chromecast in”

  1. Geachte mensen,
    Heb zojuist mij aangemeld voor Netflix, en kan wel films op mijn oude pc kijken, maar ik wil het zo graag op mijn oude t.v. Het is een LG , ongeveer 2 jaar oud, en ik heb een kaartje achter in de t.v. moeten stoppen van Ziggo. Nu vraag ik mij af wat moet ik allemaal doen, om het op mijn t.v. te kunnen kijken. Gaarne hulp.

    Met vriendelijke groet,

    C.P. van de Vijver

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *