Hoe kijk ik Netflix op mijn televisie

Wat is er mooier dan de films en series van Netfli te bekijken op je televisie? Dit is heel eenvoudig te regelen en kan via verschillende devices (gameconsoles, dvd- en Blu-ray spelers, streamingplayers, thuisbioscoopsystemen, telefoons en tablets) Netflix bekijken. Als je dit device aansluit op je televisie kun je via dit device Netflix op je televisie kijken. Als je een HDTV’s kun je de app van Netflix direct op je tv zetten. Hieronder meer uitleg hoe je Netflix op je televisie kunt krijgen.

Chromecast
Chromecast is misschien wel de eenvoudigste manier om Netflix op je tv te bekijken. Chromecast lijkt op een usb-stick die je in je HDMI-poort steekt en dan kun je heel eenvoudig vanaf je pc of tablet gegevens naar je tv streamen.  Je kunt hem bedienen met je tablet, smartphone of laptop. In de app vul je je Netflix-gegevens in en je kunt genieten. Chromecast werkt met je Wifi-netwerk.

Meer info over het instellen van Chromecast vind je hier.

Het voordeel t.o.v. Apple TV is vooral de prijs, Chromecast is vele malen goedkoper. Wil je Chromecast bestellen? Klik hier.

Apple TV
Met Apple TV kun je Netflix zo laden en je favoriete film of serie kijken dit doe je op de volgende manier.

 1. Selecteer Netflix in het hoofdmenu van je Apple TV.
 2. Selecteer Ben je al lid? Meld je aan (Already a member? Sign in).
 3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Sony Google TV
In Sony Google TV heb je net als in Chromecast de mogelijkheid om te streamen naar je tv maar kun je nog veel meer doen.

HDMI-kabel
De goedkoopste oplossing is om een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv vanaf je laptop/pc en dan alles te bekijken. Een DMI-kabel koop je al voor minder dan een tientje.

Spelcomputers
Met de Playstation 3, de Playstation 4, Ninento Wii, Xbox One en de Xbox 360 heb je ook de mogelijkheid om Netflix op je tv te kijken. Je kunt apps downloaden om  Netlfix te bekijken. Wel moet je, bijvoorbeeld bij Xbox, nog een profielupgrade doen.

27 thoughts on “Hoe kijk ik Netflix op mijn televisie”

  1. hallo ik woon in spanje ik heb internet maar ik wil nederlandse ondertiteling .kandat en wat heb ik nodig om jullie te ontvangen. en wat zijn de kosten b.v.b.

  2. Ik denk erover een nieuwe (smart) tv te kopen. Moet ik dan daarbij nog een apparaat kopen om van Netflix gebruik te kunnen maken?

 1. Hallo
  Ik wil graag een proefabonnement op mijn tv; ik zie door de vele netflixsites geen mogelijkheid om een account aan te maken en gewoon op mijn tv netflix binnen te halen. Voor mij is het een overdaad aan informatie waar de ingang voor het abonnement niet te vinden is.
  Graag advies.

 2. Wat mij betreft is dit gewoon een gebrek aan het netflix app want er zijn tiental app’s die heel simpel een afbeeldingen naar mijn Philips Ambilight Spectra 2 kunnen streamen. Maar Netflix kan dit zogenaamd alleen door extra apparatuur te moeten aanschaffen als chromecast. Ik denk dat dit dus weer de truc is om mensen op extra kosten te jagen. 🙁

    1. Ik ben niet van netflix maar weet wel hoe je een IP adres vindt: open het start venster op de pc waarvan je het ip adres wilt vinden (links onderaan op het windows icoontje klikken). Typ dan ‘cmd’ gevolgd door de ‘enter-toets’. Er opent een venster met zwarte achtergrond. typ ‘ipconfig’ en druk weer op enter. Een heleboel info zal verschijnen, je IP adres begint met 192.168…….. enzoverder.

 3. Hallo
  Mijn zoon heeft boven nexflix geinstalleerd via zijn ps3 is het mogelijk dat wij beneden ook netflix ontvangen op tv maar wij hebben geen ps3

 4. Veel nieuwere TV’s hebben tegenwoordig apps, kijk daar eens tussen of voeg de app toe van netflix.
  klik op de app en vul je mailadres en wachtwoord in waarmee je geregistreerd staat bij netflix en kijk lekker op je tv.
  Reuze simpel en erg handig, veel mensen weten vaak niet dat ze apps op een nieuwe tv hebben…

 5. Ik kijk op de tv regelmatig you tube maar momenteel is de verbinding RUK via ziggo, hij blijft maar laden. Ik heb op de tv app van netflix gezien dat je de 1e maand gratis kunt kijken, maar zit ik dan óók met dat hij blijft laden tijdens het kijken van een film, dan heb ik er niet veel aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *