Heeft Netflix Audiodescriptie bij haar films en series?

Netflix heeft een update uitgebracht waardoor ook slecht ziende kunnen genieten van de series en films: Audiodescriptie. Met deze optie wordt er beschreven wat er te zien is in beeld.

Scènes van een film worden op een heldere, beknopte manier beschreven, waarbij er speciaal op wordt gelet dat de dialogen voor zich spreken en sommige geluiden zo veelzeggend zijn dat ze niet door een visuele beschrijving gestoord hoeven worden.

De eerste serie die Netflix uitrust met Audiodescriptie is Marvel’s Daredevil. Toevallig gaat deze serie ook over een blinde superheld. De komende weken gaat Netflix verder met het toevoegen van de optie aan haar eigen series zoials House of Cards en Orange is the New Black. Later wordt de optie mogelijk ook toegevoegd aan materiaal van andere producten.

Momenteel is de optie alleen in het Engels beschikbaar, Netlfix sluit niet uit dat het ook in andere talen komt. Het is in te stellen net als de ondertiteling onder in de balk tijdens het afspelen.

Hier een voorbeeld van hoe Audiodescriptie werkt

3 thoughts on “Heeft Netflix Audiodescriptie bij haar films en series?”

  1. Goedemorgen,

    Het viel mij net pas op dat jullie audiodescriptie hebben.
    Mijn dochter van 4 jaar oud is blind geboren, dit zou echt super zijn voor haar totale beeldvorming van een serie of film.

    Is het al bekend of en wanneer dit ook mogelijk gaat zijn in het Nederlands?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *